CIO TV #25 ‘Innovatie en Transformatie voor de Eindgebruiker’ met Teun van der Vorm, Marco Witteveen, Ben van der Burg en Peter Hekking

Vandaag in de uitzending: Teun van der Vorm, CIO bij DPG Media, Marco Witteveen, COO en managing board member bij Garanti BBVA, Ben van der Burg, CCO bij Triple en radio host bij BNR, en Peter Hekking, financial services industry lead bij ServiceNow.

Teun van der Vorm benoemt dat DPG media de papieren producten koestert en daarbij volop inzet op de digitale toekomst: een hybride bedrijf. De ambities liggen aan de digitale kant, met de eindklant in het vizier. Er is focus op het vinden van een goede mix tussen succesvolle IT delivery aan de ene kant en zorgen dat de kosten onder controle blijven en dat zaken als security en privacy goed geregeld zijn.

Marco Witteveen benadrukt dat nieuwe reguleringen het banklandschap hebben veranderd: een data-intensieve instelling is gecreëerd. Garantibank stelt eerst de interne processen op orde, zodat de delivery overeenkomt met wat de bank, de klanten belooft. Daarna komt de stap naar digitalisering met meerwaarde voor die klant.

Ben van der Burg benoemt een uitdaging bij het inrichten van een customer data platform: is het een technology push of een business pull? Co-host Hotze Zijlstra nuanceert: “Je hebt een IT push nodig om de business te kunnen laten doen wat die wil.” Peter Hekking vult aan dat hij nog weinig ziet dat IT en de business de dialoog opzoeken.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam