CIO TV #24 ‘High Performance Digital Organisation’ met Wim de Boer, Ton van Dijk, Erik Beulen, Nick Smaling en Alex Bruschke

In deze aflevering zijn Ton van Dijk (PON), Wim de Boer (Stedin), Erik Beulen, (TIAS), Nick Smaling (BCG) en Alex Bruschke (Informatica) te gast. Ook in de uitzending: Ben van der Burg.

De focus van de aanwezige CIO’s ligt op het opleiden en inspireren van wat technologie kan betekenen, het leveren van de juiste technologie en het breder delen van data.

Ton gaat in op PON’s businessmodel van nieuwe mobiliteit met geïntegreerde diensten waarbij het fysiek en digitaal moet kloppen. Data eigenaarschap ligt bij de business. Als CIO help je data zichtbaar te maken. Ton roept zijn peers op om belang en kansen van digitalisering duidelijk te maken, een digital workforce te ontwikkelen en via technical governance in kleine stapjes een mooie vooruitgang te boeken.

“Energietransitie en digitalisering zijn twee kanten van de medaille bij Stedin”, legt Wim uit. De energievoorziening komt overal vandaan. Betrouwbaarheid wordt gegarandeerd met meet-en regeltechniek en noodzaakt tot efficienter werken. Nieuwe markten onstaan bij netwerkbeheer. Wim vertelt over digitalisering met het digital operating model, agile processen, de uitdaging om data integraal beter te benutten en ‘nudging’ door data speerpunten concreet te maken.

HPDO

Benieuwd naar het HPDO-programma? Op 12 november organiseren we een Virtual HPDO Summit met keynotes en discussie. Meer informatie.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

1 REACTIE

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam