CIO TV #23 ‘Organisatie, Schaalbaarheid en Flexibiliteit bij snelle groei’ met Ben van der Burg, Ted van Dongen, Frank Slootman, Debby Jansen en Corry Wouters

Vandaag in de uitzending: Ted van Dongen (vidaXL), Corry Wouters (Ewals Cargo Care), Debby Jansen (Levi9 Technology Services) en Ben Van der Burg, oud-schaatser, IT-ondernemer en radiomaker by BNR Nieuwsradio. En we spreken Frank Slootman (Snowflake) over de IPO.

Het thema van deze uitzending was de organisatie van schaalbaarheid en flexibiliteit bij extreem snelle groei én de balans tussen top line en bottom line.

Corry werkt aan next-generation logistics met waardecreatie in de logistieke keten, vanuit de dynamiek van een familiebedrijf met loyale partners. API’s zijn bij deze digitale groei cruciaal. Ze vertelt over ‘lego vs. playmobil’ oplossingen: veel zelf ontwikkelen en standaard oplossingen waar het kan.

VidaXL groeit nu snel (70%). Ted organiseert de benodigde versnelling via een stabiele regie organisatie die via het ‘businessdomein’ is georganiseerd. Hij besteedt veel uit aan partners op basis van vertrouwen en houdt platform, architectuur, datacenters en product ownership in eigen hand. Ted vertelt over data-driven agile, ‘API-nisering’ en het snelle ideation-proces. Maak het simpel is zijn credo.

‘IPO-koning’ Frank (Snowflake) sloot bijzonder af met “We will all be digital companies, be forward leaning”, “Take but manage risk”, “Leap from the front” en “Go full throttle”.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam