CIO TV #22 ‘Boardroom Dynamiek in Relatie tot Technologie’ met Arjen Dorland, Aloys Kregting, Martijn Smit & Frans Woelders

In deze uitzending: Arjen Dorland (ABN AMRO), Aloys Kregting (AkzoNobel), Martijn Smit (Accenture) en Frans Woelders (Danske Bank).

Als RvC-lid geeft Aloys Kregting aan dat je juist nu koers moet houden met behoud van ethiek en waarde. Hij ziet drie niveaus: gericht vragen, sturend optreden en echt ingrijpen. Zijn andere manier en inbreng van technologie geeft een welkome boardroom dynamics. Als CIO streeft hij ernaar het creatieve proces te faciliteren en door te pakken op digitaal zakendoen.

Multi-commisaris Arjen Dorland beaamt dat je een klankbord bent. Je bekijkt de technologische agenda mbt thuiswerken, dan cybersecurity en de digitale investeringsagenda. Je kijkt langs de strategische lens, voornamelijk naar de waardecreatie op langere termijn. De uiteindelijke productkeuze laat je bij de CIO, die kennis heeft van kosten en track records.

COO Frans Woelders is bezig met een agile cultuurverandering. Volledige integratie van business, IT, technologie en operatie, vróeg in het proces, daarin maak je het verschil voor de klant.

Afsluitend roept Aloys Kregting op om maximaal waarde te creëren door de vraag (wat, waarom) scherp te definiëren. Arjen Dorland moedigt CIO’s aan verbinding te houden met de boardroom en te investeren in talent.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam