CIO TV #16 ‘Transformatie en Innovatie binnen Wereldwijd Opererende Familiebedrijven’ met Ing Yan Ong en Sjourd Wijdeveld

Voor deze uitzending schoven Ing Yan Ong, CIO bij Heineken en Sjourd Wijdeveld, CIO van SHV Energy aan. Het thema is transformatie en innovatie binnen wereldwijd opererende familiebedrijven.

Zowel bij Heineken als SHV Energy leidt de aanpassing aan de diversiteit van lokale corona-maatregelen tot een grotere samenwerking binnen de organisatie. Bijvoorbeeld kennis delen over het omgaan met de maatregelen, R&D en versneld doorvoeren van innovaties. Data governance en data gedreven innovatie worden nu omarmd als waardevolle business enabler, waar IT en business samen aan werken.

Kenmerkend voor familiebedrijven is de warme betrokkenheid bij gezondheid en veiligheid van de medewerkers, een langere termijn purpose-gedrevenheid en actieve hulp aan afnemers om de lockdown-periode te overbruggen.

Sjourd Wijdeveld roept op: durf om te gaan met onzekerheid, dat is erg belangrijk voor deze tijd. Blijf zoeken naar wat buiten gebeurt, wat de tech component is en wat je er binnen jouw organisatie mee kunt. Ing Yan Ong geeft aan: begin snel, leer van fouten en ga door en ook: geef vertrouwen aan je teams. Heilige huisjes zijn door de crisis omvergeblazen, gebruik dat om je digitale transformatie te versnellen.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam