CIO TV #15 – Met Frauke Wessel en Maarten Buikhuisen

Vandaag schoven aan Maarten Buikhuisen, CIO bij Renewi Nederland en Frauke Wessel, CIO & CPO van AVR. We hebben het over transformatie in het algemeen en nieuwe, digitale en datagedreven businessmodellen in de nutssector en bij de afvalverwerking in het bijzonder.

Maarten Buikhuisen legt dit uit vanuit ‘waste no more’, over constant innoveren en producten hergebruiken (bijv. mondkapjes). Covid zorgt daarbij voor relatief snel aanpassen van applicaties, online trainingen (learning bytes) en klanten meer in control brengen. Zijn roadmap bestaat uit data, digital, decommissioning. Maarten roept op om de veranderende wereld als een kans te zien en niet terug te vallen in het oude gedrag, voor een betere toekomst.

Frauke Wessel geeft aan dat deze tijd een versnelde adoptie geeft van digitaal samenwerken waarbij ‘social’ georganiseerd moet worden. Aanbod en mix van afval en daardoor bedrijfsmodellen veranderen nu enorm (bijv. energie afschalen). Innovatie (energy from waste, stoeptegels) en agility zijn noodzaak. Grote veranderingen liggen bij predictive, mobile, virtueel vs. echt. Haar tip voor CIO’s is: kijk naar de purpose en, als leader, leer van je eigen fouten en durf kwetsbaar te zijn.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam