CIO TV #14 ‘Vitale Infrastructuur’ met Claudia de Andrade, Hessel Dikkers, Paul Elich en Arnoud van Petersen

Vandaag in de uitzending: Paul Elich, CIO van KLM, Hessel Dikkers, CIO bij NS, Claudia de Andrade de Wit, CIO van Port of Rotterdam en Arnoud van Petersen, CIO bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC-NL). We gaan het onder andere hebben over de technologische opportuniteiten bij digitale transformaties, onze nationale kritische infrastructuren en cybersecurity.

Paul Elich spreekt over de huidige recovery en daarna restructuring met een centrale rol voor IT bij KLM. Bijvoorbeeld versneld opnieuw inregelen van algoritmes en ondersteunen van veranderende operationele processen. Elichs rol ligt vooral bij agilewerken en maximaal uitnutten van data.

NS gaat van groei terug naar basics waarbij IT driver is voor efficiency van processen en maatwerkoplossingen naar de reiziger (bijvoorbeeld de drukte-indicator, zitplaatszoeker, reisregie+). Hessel Dikkers vertelt over vervagend onderscheid IT & Business en #digitalcapabilities.

Claudia de Andrade gaat in op met partners (pps) samenwerken aan de slimste haven ter wereld (proces en assets), mitigeren van afhankelijkheden zoals nearshoring (route-planner, flexibel inrichten), versnellen van groen en de dreiging van droogte. Als lid van de CSR waarschuwt ze dat door ketenafhankelijkheid cyber incidenten een domino-effect kunnen hebben, waarbij OT achterloopt op IT.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam