CIO TV #13 ‘Zorg en IT-Governance’ met Harry van Dorenmalen, Erwin Jansen en Ed de Myttenaere

Vandaag waren Erwin Jansen, CIO van het Bravis ziekenhuis, Ed de Myttenaere, CIO bij de Noordwest Ziekenhuisgroep en Harry Van Dorenmalen, voorzitter van Taskforce Samen Vooruit (MinVWS) te gast in de CIO TV-studio. We spreken over digitale transformatie binnen de zorgsector.

Erwin vertelt over de digitaliseringsslag naar e-health. Kennis van governance & ICT bij RvB is daar belangrijk aandachtspunt. Voor het mogelijk maken van gegevensuitwisseling, videoconsults en onderling samenwerken heeft deze corona-tijd bewezen dat mindset en samenwerking onder druk belangrijker zijn dan technologie.

Ed gaat in op de stappen naar een ‘hospital at home’, door gebruik van serious gaming, AI bij radiologie, remote monitoring en robotics in de OK. Rol van partners is daarbij belangrijk. Als wereldprimeur is videobellen geïntegreerd binnen het EPD. Ed adviseert: ‘Gebruik geen puntoplossingen maar ga met (bestaande) platformen aan de slag.’

Harry geeft inzicht in de Taskforce waar snelheid, samenwerking en eenvoud van groot belang zijn (bijv. zorgadresboek). Tenslotte geeft hij als tip de ‘wereld van quadruple’ te betrekken: wetenschap, bedrijven, overheid en vooral de mensen waar het om gaat.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

1 REACTIE

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam