CIO TV #12 ‘Hollandse Glorie in het Digitale Tijdperk’ met Rob Hendriks en Aart Rupert

In deze uitzending zijn Rob Hendriks van het Rijksmuseum en Aart Rupert van Damen Shipyards Group te gast. Hoe gaan een internationaal georiënteerde scheepsbouwer en Nederlands meest vooraanstaande museum om met de crisis?

Aart Rupert vertelt over het belang van agile zijn op scenario’s in deze tijd. Cost optimization levert bijvoorbeeld nu geld op, maar maakt ook schaalbaar voor de toekomst. De grote beweging van data naar de cloud maakt tegelijkertijd de operatie efficiënter en (interne) klanten tevreden. Rupert legt de transitie uit van maritime ship builder naar maritime solution provider met onder andere het (connected) schip als een (IoT-) platform.

Het Rijksmuseum was als eerste ter wereld online vanuit de visie dat de collectie van iedereen is. Rob Hendriks vertelt over Rijkslab (onderzoeken, innovaties), de zoektocht naar nieuwe business en virtuele verrijking zoals de online Nachtwacht-restauratie. Hij geeft aan dat security en het beter benutten van data steeds belangrijker worden.

Tenslotte geven beiden aan regie-organisaties te zijn geworden, waarbij goede samenwerking met partners en vertrouwen van groot belang zijn. De rol van de CIO is dan ook die van bruggenbouwer geworden.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam