CIO TV #10 ‘Digital Business & Operating Models’ met Frank Coster, Michel Alsemgeest, Ragnar van der Valk en Kamini Aisola

In deze uitzending praten we met Michel Alsemgeest, CDO en CIO van LeasePlan en Frank Coster, CIO bij Randstad, over onder meer digital business en operating models. Ook aan tafel: Ragnar van der Valk, Partner bij PwC en Kamini Aisola, general manager bij Amazon Web Services (AWS).

Michel beschrijft de versnelde transformatie van analoog naar fully digital service operator met potentiele nieuwe platformen. Bijvoorbeeld de auto als rijdend platform waardoor nieuwe business modellen ontstaan (o.a. energie teruggeven aan je huis). Michel geeft als tip: “Kijk vooruit. Haal technologie van het kritieke pad af, denk daarbij breder dan je eigen bedrijf, denk ecosysteem en integratie”.

Frank geeft aan dat technologische ontwikkeling in de toekomst alleen maar sneller wordt, de uitdaging ligt in de uitwisseling en de grens tussen technologie en menselijke kracht (tech & touch). In de IT moeten we profiteren van intelligentie met data (AI) voor bijvoorbeeld adviezen aan en interactie met klant en kandidaat. Frank sluit af met de volgende boodschap voor zijn collega CIO’s: “Probeer vooral vooruit te dromen en over je eigen grenzen te stappen.”

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam