6 april 2023
Barbizon Palace Amsterdam

Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

Innovation Awards

Sprekers

Programma

Break-out sessies

Partners

Technology and beyond…

Technologie is voor CIO’s en andere digitale leiders eerder de comfortzone dan de grootste uitdaging. Bij strategische transformatie & innovatie vraagt, naast de nodige technologiekeuzes, vooral een gebalanceerde inbedding in de gewenste cultuur, organisatie en processen om aandacht.

Om jou en je collega-CxO’s hierin te ondersteunen organiseren we op 6 april het congres CIO Inspire & Dinner. Naast een inspirerend plenair programma met bijdragen van collega-CxO’s en content matter experts gaan we tijdens de break-out sessies met elkaar in discussie over genoemde topics.

Daarnaast presenteren de genomineerden van de CIO Magazine Innovation Awards hun cases en nemen de winnaars hun prijzen in ontvangst. Zo belonen, stimuleren en inspireren we ook deze editie leveranciers en gebruikers van technologie. Ben je erbij?

Laat je inspireren tijdens CIO Inspire 2023!

Where?

Barbizon Palace Amsterdam

When?

6 april 2023 14:00-22:00

Who?

75+ CxOs & IT Directors

CIO Magazine Innovation Awards

De Innovation Awards zijn een initiatief van CIO Magazine, bedoeld om innovatieve projecten te belonen en te stimuleren bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van IT. “Het idee is dat het totale Nederlandse IT-ecosysteem een collaboratieve en innovatieve mindset gaat omarmen”.

De CIO Magazine Innovation Awards worden in de volgende categorieën uitgereikt:

 • Meest Innovatieve Leider
 • Meest Innovatieve Ecosysteem
 • Meest Innovatieve Start-up/Scale-up/Challenger

Genomineerden CIO Magazine Innovation Awards

Meest Innovatieve Leider

 • Alexander Ketelaar – Maykers B.V.
 • Vijai Hoeblal – EDSN
 • Daniel Bos – Just Eat Takeaway.com
 • Bas Verkaik – ELEO

  Meest Innovatieve Ecosysteem

  • UMC Utrecht
  • Maykers BV
  • Bovemij
  • EDSN
  • Tata Consultancy Services

   Meest Innovatieve Start-up/Scale-up/Challenger

   • Triggre
   • Equalture
   • Shuttel
   • LoopingOne

   Sprekers

   Mahdi Abdulrazak

   Group Information Security and Risk Officer at SHV Energy

   Ralf de Haan

   Director Data & Analytics at PON

   Laurent Marcellin

   Head of Global Digital Infrastructures and Operations at Roquette

   Bas Overtoom

   Director – Data Analytics at KPMG

   Thomas Bunnik

   Co-founder & CEO, Whoppah

   Dirk-Jan van Helmond

   Director Solutions Engineering EMEA at Cloudflare

   Sandor Incze

   Chief Information Security Officer at CM.com

   Eric Wesselman

   Head of Digital Advisory at KPMG Nederland

   Daniel Gebler

   CTO at Picnic

   Menno Kooistra

   Partner at KPMG 

   Madelein Smit

   COO at SendCloud

   Rob Beijleveld

   Host

   Bouke Hoving

   CIO Retail Banking at ING

   Madhur Konher

   Head of Solutions Engineering, Continental Europe, Tata Communications

   Mark Vanhommerig

   Director IT (interim) at T-Mobile Nederland

   Programma

   13:30 - 14:30

   Ontvangst

   14:30 - 16:00

   Plenair programma

   IT is het kloppend hart van de organisatie geworden en technologie biedt nieuwe businesskansen. Tijdens het plenair programma met keynote-sprekers van wereldklasse zullen waardevolle en tastbare voorbeelden en casestudy’s aan bod komen.

   16:00 - 16:30

   Netwerk break

   16:45 - 18:00

   Break-out programma; Discussie tafels

   Tijdens het Break-out programma worden discussies over de impact van technologie op bedrijfsmodellen van organisaties gefaciliteerd. Onder andere door succesverhalen met bewezen impact en resultaten.

   18:00 - 19:00

   Receptie

    

   19:00 - 22:00

   VIP Dinner & CIO Magazine Innovation Awards

   Na een innoverende dag wordt is het tijd om te genieten van heerlijke gerechten en drankjes tijdens ons VIP Dinner, een fantastische, gezellige, feestelijke netwerkavond. Het is een ideale gelegenheid om de discussie voort te zetten of een persoonlijk gesprek te voeren.

    

   Break-out sessies

   Wereldwijde digitale infrastructuur

   Laurent Marcellin is sinds 2020 Head of Global Digital Infrastructures & Operations bij Roquette, mondiaal opererend vanuit het Noord-Franse Lestrem. Het produceert meer dan 650 bijproducten uit maïs, tarwe, aardappelen en erwten gewonnen zetmeel. “Mijn passie voor technologie zorgt dat ik altijd op de hoogte ben van de actuele trends. Tegelijk ben ik door mijn rol goed in staat om te communiceren met mensen uit de business.”

   Marcellin voltooide een masters-opleiding aan de Universiteit van Lille op het gebied van netwerk-engineering en communicatiesystemen. Ook studeerde hij af in de automatisering en toegepaste wetenschap en technologie. Hij werkt al een ‘heel leven’ voor Roquette. Het bedrijf is opgericht in 1933. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot de leider in zetmeelproductie in Europa en de nummer vier producent van zetmeel wereldwijd.

   Zero trust speelt op meerdere niveaus

   Zero trust architecture is voor Mahdi Abdulrazak, Group Information Security & Risk Officer van SHV Energy, een parapluterm. Er zijn meerdere abstractieniveaus waarop het onderwerp kan worden aangevlogen: filosofisch, strategisch en oplossingsgericht. “De basis is dat je niemand vertrouwt”, vat hij het samen. Vervolgens kun je de feitelijke informatiebeveiliging op verschillende manieren organiseren.

   Mahdi Abdulrazak heeft ervaring met informatiebeveiliging en risicomanagement in complexe omgevingen. Op basis van ruim twintig jaar ervaring in het securitydomein bezit hij diepgaande en brede kennis van standaarden, technologieën en wetgeving. Hij heeft tevens ervaring als ethische hacker. Sinds februari 2020 is hij Information Security & Risk Officer van SHV Energy.

   The value of on-premise in automated warehouse

   Voor bedrijven is cloud native ontwikkeling de heilige graal. Niettemin voegen de digitale voorlopers steeds vaker on-premise elementen aan het cloudlandschap toe. Bijvoorbeeld in het kader van snelle en veilige dataverwerking binnen smart manufacturing en automated warehousing. “De grenzen tussen IT en OT vervagen”, zegt Daniel Gebler, CTO van techspeler Picnic hierover. “Net als tussen cloud en on-premise.” Tijdens de rondetafel met Dell vertelt Gebler over zijn visie en ervaringen.

   Bij deze break-out sessie en discussie ligt de focus onder andere op de technische invulling van een hybride IT-omgeving en de daarbij horende afwegingen tussen public cloud, private cloud en on-premise. Maar ook op de relatie tussen IT en (legacy) OT. Volgens Shadi Jaber, bij Dell verantwoordelijk voor de Corporate Accounts, is er tevens aandacht voor het optimaal beheren en beheersen van de data in een hybride omgeving.

   Duurzaamheid is het nieuwe digitaal

   Het succes van organisaties wordt tegenwoordig – naast zaken als omzet, winstgevendheid, marktaandeel en klanttevredenheid – óók beoordeeld op de impact die ze hebben op mens, milieu en maatschappij. Denk aan klimaatimpact of eerbiediging van mensenrechten in de keten. Deze omarming van nieuwe waarden is de nieuwe digitale transformatie. Dat stelt Menno Kooistra, Partner & Head of ESG Advisory van KPMG.

   “Environmental, Social en Governance (ESG) komen in deze economische en maatschappelijke omwenteling centraal te staan”, aldus Kooistra. “We zitten nog in het beginstadium van deze nieuwe werkelijkheid en juist dat schept enorme kansen voor bedrijven en hun leiders die er nu mee aan de slag gaan.” Tijdens zijn keynote vertelt KPMG’s ESG-leider ook over het belang van verbondenheid, integratie en toegang tot de juiste data. “

   Met dataplatform van reactief naar innovatief

   T-Mobile behoort niet alleen tot de top drie mobiele netwerken van de wereld, de allround-telecomprovider is tevens uitgeroepen tot ’s werelds beste videostreaming. In het kader van een optimale dienstverlening en gebruikservaring heeft men de traditionele BI en rapportage met de hulp van partner Wipro naar een veel hoger plan gebracht.

   “Van traditioneel en reactief zijn we met ons nieuwe dataplatform inmiddels sterk innovatief”, vertelt Mark Vanhommerig, Director IT van T-Mobile. Tijdens zijn keynote vertelt hij hoe de samenwerking met Wipro zich in enkele jaren ontwikkelde van rechttoe-rechtaan managementrapportage tot realtime monitoring van alle relevante indicatoren en sturing van klantbeleving over alle kanalen. “We hebben technologische grenzen verlegd, maar ook organisatorische uitdagingen overwonnen.”

   Define your digital transformation path

   Om snel en flexibel te kunnen inspelen op allerhande nieuwe technologische mogelijkheden en kansen is een adaptieve IT- en datahuishouding vereist. Volgens Bouke Hoving, CIO van ING Bank, wordt daarmee de kloof tussen strategie en executie overbrugd. De aloude veelal productgedreven IT-complexiteit maakt plaats voor een toekomstvaste data- en technologieomgeving.

   Binnen ING Bank leidde deze transformatie onder andere tot een grotere operationele efficiëntie en een betere klantervaring. Bovendien is dankzij de modulaire architectuur hergebruik van eerdere ontwikkelde oplossingen veel eenvoudiger geworden. De CIO of the Year van 2017 deelt tijdens zijn keynote enkele ervaringen bij ING Bank en geeft collega IT-leiders bovendien handvatten om zelf de stap van strategie naar executie te vergemakkelijken.

   Gebruikerservaring en informatiebeveiliging in balans

   Mensen die online bestellingen plaatsen, tickets boeken of een afspraak aanvragen voor een vaccinatie hebben dit vaak zonder het te weten afgerond via het platform van CM.com. Dat zo’n proces soepel en veilig verloopt, betekent dat er achter de schermen hard wordt gewerkt om dit zo te houden: er zit evenwel nogal wat spanning tussen goede security en een goede gebruikerservaring. In deze breakout wordt hierop dieper ingegaan.

   Menselijke interventies zijn volgens Sándor Incze, CISO bij CM.com, altijd nodig. “Ook bij geautomatiseerde systemen moet je steeds de afweging maken hoe je een maximaal effect kunt bereiken met minimale gevolgen voor de ervaring van consumenten en medewerkers”, zegt hij. Tijdens het breakoutprogramma zal Incze samen met Cloudflare Director Solutions Engineering EMEA, Dirk-Jan van Helmond, vertellen hoe hij de balans bewaart.

   Event partners

   Netwerk partners

   Dinner partner