Ofschoon de werving van medewerkers bij veel organisaties op een laag pitje staat, zoeken zij actief naar IT’ers. Organisaties waren in maart, midden in de corona-uitbraak, vooral op zoek naar data managers en data engineers, want IT-projecten lopen gewoon door. Daarop duidt onderzoek door Robert Walters.

Het totaal aantal IT-vacatures daalde in maart 2020 met elf procent ten opzichte van een jaar eerder, een resultaat dat nog meevalt als je bedenkt dat bedrijven vanaf de eerste week van maart snel moesten overschakelen op thuiswerken.

Het onderzoek maakt duidelijk dat bedrijven hun wervingsproces tijdelijk stopzetten, maar dat is vooral omdat zij het lastig vinden om over te schakelen naar een online onboarding proces. “Zij willen dus alsnog iemand aannemen zodra de kantoren weer opengaan, waardoor het effect op de arbeidsmarkt binnen IT tijdelijk is”, zegt recruitment consultant Lars Spaans. Waar veel professionals veilig op hun plek blijven, kunnen IT-ers het zich dus best veroorloven om van werkgever te veranderen.

In maart 2020 waren er 37 procent meer tijdelijke IT opdrachten dan een jaar geleden, terwijl het aantal IT vacatures voor vaste functies met 20 procent daalde. Ook de vraag naar uitzendkrachten nam af, met 17 procent.

“De flexibiliteit die interim professionals organisaties bieden in deze tijd is erg waardevol”, zegt Spaans. “Daarnaast zit het in hun DNA om snel ‘up en running’ te zijn en kunnen ze zonder uitgebreid ingewerkt te hoeven worden snel resultaten leveren. Om deze periode van onzekerheid te overbruggen zien wij dus dat veel organisaties kiezen voor het inhuren van interim IT’ers. Daarnaast blijft de arbeidsmarkt in IT schaars, dus er wordt ook voor interim gekozen omdat vaste medewerkers moeilijk te vinden zijn.”

Het aantal vacatures voor data managers steeg in de afgelopen maand het meest ten opzichte van maart 2019, namelijk met 58 procent, en de vraag naar data engineers nam toe met 33 procent. Data managers en data engineers worden door steeds meer organisaties aangetrokken om hun data-infrastructuur goed in te richten. Een gestructureerd datalandschap is belangrijker dan ooit, zou je hieruit kunnen concluderen.

Ook de vraag naar IT product owners (groei van 17%) en IT projectleiders (12%) steeg. Een stevige digitale infrastructuur is van evident belang voor bedrijven, en wordt alleen maar belangrijker. “Bedrijven in de FMCG, retail, maar ook de service industrie realiseren zich nu dat het online kunnen aanbieden van hun producten en diensten essentieel is”, zegt Spaans. “Ik verwacht daarom dat er na deze crisis nog meer geïnvesteerd wordt in het opzetten en optimaliseren van CRM-systemen. Dit zijn grote, langdurige projecten.”

De toegenomen vraag naar helpdeskmedewerkers door thuiswerken vertaalt zich niet in een groei van het aantal vacatures (-30%). Die zal grotendeels worden opgevangen door tijdelijke krachten, aldus het onderzoek. De crisis heeft ook zijn weerslag op het aantal vacatures voor systeembeheerders (-28%) en applicatiebeheerders (-30%). De beheerderskant van IT binnen organisaties bestaat uit een vaste kern, en er worden meer mensen voor deze teams aangenomen als de organisatie groeit.

Het aannemen en inwerken van nieuwe medewerkers is bij IT-professionals over het algemeen gemakkelijker dan bij andere vakgebieden. Soft skills spelen vaak een minder grote rol, de werkzaamheden zijn in veel functies individueel uit te voeren, en volledig online. Spaans: “Tegelijkertijd zie je wel dat organisaties nog vasthouden aan het idee dat ze een kandidaat eerst persoonlijk willen ontmoeten voordat ze iemand aannemen, en dan vooral als de hiring manager zelf geen IT’er is.” Volledig remote onboarding is dus ook voor veel IT-posities nog een uitdaging. Internationale organisaties lopen hierin echter wel voorop.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam