Marcel van de Lustgraaf (VIVAT), Yoanette den Boer (Amstelring) en ecosystemen rond KPN en de Gemeente Eindhoven hebben donderdagavond tijdens de drukbezochte Outsource Magazine dinershow in de Sint Olofskapel te Amsterdam de Strategic Sourcing Awards gewonnen.

Most Inspirational Sourcing Leader

Marcel van de Lustgraaf, Managing Director ITC bij verzekeraar VIVAT, sleepte de prijs in de wacht in de leiderschapscategorie. “Van de Lustgraaf heeft in een moeilijke tijd zijn organisatie verder geleid, waarbij hij zowel een ingrijpende herstructurering doorvoerde alsook mensen nog wist te motiveren. Bijzonder is dat hij als gevolg van deze transitie nieuwe leiderskwaliteiten in zichzelf heeft aangeboord. Daarnaast heeft hij, in samenwerking met collega’s, diverse initiatieven voor de toekomst opgezet, zoals een ecosysteem voor digitale innovatie en een digitale oplossing voor de customer journey”, aldus de jury.

Lovende woorden van de jury waren er voor co-finalist(en) Rob Verheul, Sourcing Lead bij Kas Bank en Franklin de Vocht, International ICT Manager bij Basic Fit International.

Most Inspirational Digital Enablement Ecosystem

In deze categorie maakte KPN de meeste indruk, door zijn spilfunctie in het ecosysteem Talking Traffic, in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 
“Het digitale ecosysteem (slim verkeersmanagement) waar KPN de spilfunctie in vervult, is goed doordacht, met een duidelijke visie op de groeimogelijkheden.

Het heeft ook al tastbare resultaten opgeleverd”, stelde de jury, “Het ecosysteem brengt zowel complementaire als concurrerende partijen samen, waarbij KPN de verantwoordelijkheid neemt de grote hoeveelheden data veilig en neutraal beschikbaar te maken voor alle partijen die aanhaken. Een winnend voorbeeld van digital enablement.”

Sterke runners-up waren Brainport Industries met een high tech ecosysteem voor een grote hoeveelheid maakbedrijven en de samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam, CGI en de Haagsche Hogeschool.

Most Inspirational Talent

Yoanette den Boer, manager Informatisering & Automatisering bij zorginstelling Amstelring, dankte haar uitverkiezing aan de succesvolle sourcingstrategie die ze bedacht en implementeerde. Deze strategie is gebaseerd op cloud (een doorbraak in de zorg), snelheid, eenvoud en flexibiliteit, wat leidt tot een betere dienstverlening aan cliënten. De jury: “Den Boer staat midden tussen de medewerkers van Amstelring en voert continu overleg met alle stakeholders. Zij weet hen door zelf als ‘testpersoon’ te fungeren te enthousiasmeren voor de digitale toekomst van Amstelring.”

Arthur van Schendel, managing director bij Schuberg Philis en Sebastiaan Laurijsse, senior director IT, Infrastructure Services bij NXP Semiconductors, wisten in deze categorie eveneens tot de finale door te dringen.

Most Inspirational Business Ecosystem

In deze categorie werd de prijs toegekend aan een ecosysteem van de gemeente Eindhoven, DITSS en Atos. “De volgende stap naar een smart society mogelijk maken, dat is de voornaamste beweegreden van de gemeente Eindhoven geweest om in samenwerking met DITSS en Atos een open en zeer toegankelijk ecosysteem voor de smart city op te zetten”, stelde de jury.

Centraal in dit ecosysteem staat het principe van transparantie, onder meer op het vlak van van open data, internet of things en het gebruik van open standaarden. De jury memoreerde dat het ecosysteem-concept van deze drie partijen inmiddels nationale en internationale navolging heeft gekregen.

De andere genomineerden in deze categorie waren het Spotten, een IoT-platform van Dura Vermeer en T-Systems om het parkeerprobleem in steden aan te pakken, en het partnership tussen A.S.O. en Dimension Data, gericht op het bevorderen van de fan en team experience van de Tour de France.

Awards

De Strategic Sourcing Awards zijn een initiatief van ICT Media en CIO Magazine, bedoeld om kwaliteitsverbetering en innovatie te stimuleren bij zowel de leveranciers als de afnemers in de sourcingindustrie.

De jury bestaat uit: Eric Wesselman (voorzitter), head of Digital Transformation bij KPMG Nederland, Anja Dekhuijzen, advocaat en partner bij Whitebridge, Bart van der Linden, oprichter van Source2Innovate, Raymond Linkers, director Sourcing bij Metri en Tjibbe van der Zeeuw, oprichter van Squadra.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam