Hooguit een derde van de data-analisten, data scientists en datakwaliteitsmanagers zegt dat ze snel betrouwbare data kunnen leveren voor hun organisaties. De overgrote meerderheid van specialisten twijfelt hier echter aan. Er lijkt daarnaast een verschil in perceptie te bestaan tussen het hogere IT-management en de uitvoerende specialisten. Daarop duidt onderzoek in opdracht van Talend.

Het hogere IT-management lijkt meer vertrouwen in de bekwaamheid van hun organisatie te hebben dan gerechtvaardigd. Het onderzoek duidt op drie significante discrepanties tussen vertrouwen, snelheid en uitvoering.

Snelheid en integriteitscontrole

Bij digitale transformatie draait het vaak om snelheid: de time-to-market verkorten, zakelijke inzichten of acties in real time verbeteren of gepersonaliseerde klantervaringen leveren. Wanneer organisaties er in slagen om snelheid met integriteit te combineren, zijn ze in staat om intelligente en betrouwbare data te leveren bij alles wat ze doen. Ondanks het belang van snelheid en vertrouwen in data, denkt maar 11 procent van de respondenten dat hun organisatie uitmuntend scoort in zowel snelheid als integriteit.

Verschil tussen management en uitvoerenden

Over het algemeen hebben de uitvoerende data professionals minder fiducie in het vermogen van de organisatie om te vertrouwen op hun eigen data, nog geen een op de drie ondervraagden (31%) heeft hier veel vertrouwen in. Bijna de helft (46%) van de respondenten op managementniveau denkt dat hun organisatie snel betrouwbare data kan leveren.

Qua regelgeving – één van de belangrijkste criteria om vertrouwen te kunnen meten – geeft 52 procent van de managers aan zeer optimistisch te zijn over de conformiteit aan data-regelgeving van hun organisatie. Onder uitvoerende datamedewerkers is dit percentage 39, terwijl dit de groep is die praktische veranderingen door moet voeren om compliant te zijn.

Vertrouwen in datakwaliteit blijft laag

De onderzoekers vonden dat maar 38 procent van de respondenten gelooft dat hun organisatie excelleert in het controleren van datakwaliteit. Nog geen een derde (29%) van de uitvoerende dataprofessionals heeft het vertrouwen dat de data in hun organisatie altijd accuraat en up-to-date is.

Realtime data-integratie

De toegang tot realtime of actuele data versnelt verandering en helpt organisaties om sneller, betrouwbaardere strategische zakelijke beslissingen te nemen, die vervolgens leiden tot betere resultaten. Slechts 34% van de dataprofessionals gelooft dat hun organisatie in staat is om succesvol een 360 graden realtime data-integratieproces te draaien. managers hebben daar opnieuw meer vertrouwen (46%).

Over het onderzoek

In opdracht van Talend zijn dit voorjaar wereldwijd 763 leidinggevende en uitvoerende dataprofessionalsondervraagd door Opinion Matters. Voor het onderzoek zijn in elk van de volgende landen/regio’s minimaal 150 professionals ondervraagd: het VK, Frankrijk, Duitsland, de VS en Azië & het Pacifisch gebied. De ondervraagden werken voor bedrijven met meer dan 500 werknemers.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam