De onlangs tot CIO of the Year 2019 uitgeroepen Perry van der Weyden luidde op dinsdagmorgen 3 december de gong ter opening van de Amsterdamse effectenbeurs. De CIO van Rijkswaterstaat deed dat in het gezelschap van onder meer collega’s en een afvaardiging van de CIO of the Year-jury.

De officiële opening van de AEX, een week na de uitverkiezing, is inmiddels een vast onderdeel van de CIO of the Year Award. Ook de winnaars van 2017 en 2018, Bouke Hoving (ING) en Hylke Sprangers (Talpa Network), gingen Perry van der Weyden voor.

De kersverse CIO of the Year vertelde tijdens de Amsterdamse ceremonie nog volop na te genieten van uitverkiezing. “Ik heb ongelooflijk veel en leuke reacties gehad”, aldus Van der Weyden, die zijn uitverkiezing dankte aan zijn doorslaggevende rol in de digitale ontwikkeling van zijn organisatie.

“Het is mooi om te zien dat een CIO bij de overheid het zo goed doet, daar waar je tegenwoordig veel kritiek hoort over IT bij de overheid”, aldus juryvoorzitter Bernhard van Oranje. “Perry van der Weyden is een CIO die tegen de stroom in durft te zwemmen en resultaten weet te boeken in een complexe omgeving met veel stakeholders.”

Hotze Zijlstra (1964, taalkundige) is onafhankelijk redacteur en communicatiespecialist. Hij richt zich primair op ondersteuning van CxO’s en besturen bij de communicatie rond digitale strategie en technologie-gedreven veranderprogramma’s.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam