Je komt ineens tot stilstand. Niet vanwege de financiën (lees inkomsten), niet vanwege gebrek aan creativiteit noch gebrek aan ‘stof’. Maar simpelweg door Covid-19. En dan moet je even (om)schakelen in je hoofd als uitgever, maar ook in de processen, de aansturing en alle zaken er omheen.

Al snel kwamen we met CIO TV als vooruitgeschoven medium. Gewoon een live talkshow maken door en voor CIOs. Inmiddels zijn we een tiental uitzendingen verder. Journalistiek gezien niet heel veel anders dan wat we afgelopen vijftien jaar met onze magazines deden. Maar productietechnisch wel. Een hele andere wereld. Qua redactie, faciliteiten, doorlooptijd etcetera. Allemaal nieuw voor ons bladenmakers.

En wat doe je dan met wat je had? Natuurlijk denk je na over de vorm van een CIO magazine. En al snel kom je tot conclusie, dat het maken en versturen van hardcopy magazines naar zakelijke postadressen geen enkele zin heeft. Immers, iedereen zit thuis. En het verleggen naar thuisadressen is geen sinecure gezien de privacy-wetgeving.

Het antwoord was snel gegeven: we zetten het CIO Magazine online. Dat is één. Maar als je een stap verder wilt of moet, dan heb je het over een digitaal magazine. Dat is andere koek. Vraagt andere competenties. Ineens moeten klassieke dtp’ers/vormgevers en fotografen omschakelen naar het maken van een volledig digitaal product.

Die laatste stap, daar moeten we nog maar even wat langer over denken. Het gaat immers niet om de meest glossy digitale verschijning, maar om verdieping van de content/context. Dat is immers een fraaie toevoeging op CIO TV. Maar voor nu is CIO Magazine in zijn traditionele vorm online te lezen! Omdat ik graag onze doelgroep beter wil kennen, vraag ik je om wat basisgegevens achter te laten. We sturen je dan gelijk een link.

2 REACTIES

 1. Eindelijk naast CIO TV de tijdschriften van CIO-Magazine digitaal beschikbaar gesteld.
  Nu nog het volledige archief van alle tijdschriften van ICT-Media digitaal ontsluiten.

  Daan Rijsenbrij
  Auditor, Docent, Spreker van/over architectuur in de Digitale Wereld.

 2. Perry,

  Wat mij aansprak in jouw verhaal op CIO TV (https://itexecutive.nl/cio-tv/cio-tv-7-met-lourens-visser-aart-van-der-vlist-en-perry-van-der-weyden), was dat jij zei dat de wereld door de Corona helemaal tot stilstand zou zijn gekomen als deze uitbraak 30 jaar geleden was gebeurd (dus ver voor de opgang van het web). Dan had iedereen thuis gezeten zonder digitaal contact, overgeleverd aan de postbode, de fax en de KPN.

  Mijn vraag aan jou: ‘Wat moeten wij op korte termijn verbeteren aan de digitale thuissituatie om te zorgen dat bij de tweede besmettingsgolf wij nog efficiënter kunnen blijven doorfunctioneren.

  Graag jouw antwoord aan daan@rijsenbrij.eu

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam