Het Duitse Eissmann Automotive, leverancier van schakelmodules, siercomponenten en volledige auto-interieurs, werkt samen met bijna alle belangrijke autofabrikanten en handhaaft een perfecte synergie tussen traditioneel vakmanschap en toonaangevende productie-processen. Eissmann gebruikt de process-miningtechnologie van Celonis voor het beheer van zijn purchase-to-pay-proces, masterdatamanagement, productie, productiebeheer en inkoop voor een effectieve en winstgevende bedrijfsvoering.

“IT moet sneller zijn dan de marktvraag en daar streven wij naar!” Deze stelregel van Bodo Deutschmann, head of IT, symboliseert de kwaliteitsnormen van Eissmann. Ze garanderen hun klanten veilige materialen van hoge kwaliteit, geproduceerd in een complex proces; deels machinaal, maar voor een groot deel ook met de hand.

Om een concurrentievoordeel te behouden, digitaliseerde Eissmann de volledige procesketen. Elk onderdeel heeft een uniek serienummer dat wordt gebruikt gedurende het volledige productieproces. In elke werkfase, tijdens het laseren, lijmen of snijden, wordt het serienummer gescand en worden de gegevens digitaal opgeslagen.

Voor een duidelijke traceerbaarheid van elke stap krijgen werknemers een intensieve training en worden de machines uitgerust met de passende interfaces. Alle gegevens worden meer dan twintig jaar opgeslagen. “Eissmann is koploper in digitalisering. De analyse en het gebruik van nieuwe gegevens wordt dan ook steeds relevanter – en Celonis ondersteunt ons hierin”, zegt Deutschmann.

Process-miningtechnologie voor correcte masterdata

Eissmann gebruikt Celonis ook voor masterdatamanagement. Masterdata wordt beschouwd als het ‘goud’ van het bedrijf met een enorm belang voor alle bedrijfsprocessen. De krachtige procesvisualisatie van Celonis is belangrijk om de doorvoersnelheid en doorlooptijden van de individuele werkfasen te begrijpen.

“Er was een processtap die twee keer zo lang duurde als alle andere werkfasen. Sindsdien hebben we het hele proces veranderd en werd de problematische processtap volledig geëlimineerd. Dit heeft het hele proces verbeterd en de doorlooptijd met 30 procent verkort. Een gigantisch succes”, zegt Bernd Jacob, head of Masterdatamanagement.

Klaar voor de uitdagingen van de toekomst

Het belang van Celonis binnen de Eissmann Automotive Group zal de komende jaren blijven toenemen. “De evaluaties die we momenteel uitvoeren onder de naam ‘Eisy’ zullen in de toekomst in Celonis worden geïmplementeerd”, verklaart Bodo Deutschmann.

Celonis kan ook helpen met wereldwijde uitbreiding en nieuwe projecten. Met volledige orderboeken, geoptimaliseerde processen en betrouwbare masterdata en leveranciersrelaties heeft Eissmann een beslissend concurrentievoordeel.

Deutschmann vat samen: “We kunnen punten scoren met kwaliteit, betrouwbaarheid en levering bij onze klanten en hebben dit grotendeels te danken aan de toepassing van Celonis.”

Lees het volledige succesverhaal op www.celonis.com.


Eissmann

Eissmann Automotive Group is wereldleider in de productie van hoogwaardige schakelmodules, siercomponenten en volledige auto-interieurs. Het familiebedrijf werd opgericht in 1964, is gevestigd in de zuid-Duitse stad Bad Urach, en heeft meer dan 5.000 werknemers bij dertien productielocaties in Hongarije, Tsjechië, Slowakije, de VS, Mexico en China.

Celonis has one very simple goal: to analyze today’s processes to make tomorrow’s world more efficient. We are dedicated to pursuing this vision with passion and purposefulness. In our opinion, any company can achieve great things, regardless of its size, industry, or history. Celonis process mining is the new standard in Big Data Analytics designed to help companies around the world save valuable time and money through improved process transparency and efficiency.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam