“We zouden het graag willen, maar we kunnen het niet.” Dit is een veelgehoorde zin bij IT-afdelingen. Dat is niet alleen teleurstellend voor degene die het te horen krijgt, maar ook voor degene die de boodschap moet brengen. Bedrijven hebben – zeker nu – slagvaardige IT-afdelingen nodig met het oog op nieuwe werkmodellen en concurrerende marktomgevingen. Echter, dit alles moet geen hoge uitgaven en onbeheersbare operationele kosten met zich meebrengen. Wat moeten we dan doen?

De bevoegdheden van IT-afdelingen nemen constant toe als gevolg van de introductie van AVG in 2018, meer veiligheidsrisico’s en de toenemende datastromen. Hierdoor worden IT-medewerkers geconfronteerd met veel repetitieve, tijdrovende en vaak administratieve taken. IT’ers zijn veelal bezig met het installeren van updates, onderhoud van servers en beheer van licentiepakketten, terwijl ze eigenlijk moeten werken aan oplossingen en ontwerpen. IT-managers begrijpen dat ze hierbij moeten ondersteunen. Het vrijspelen van IT-experts en hun resources is een van de belangrijkste factoren die de zoektocht naar nieuwe IT-oplossingen beïnvloeden.

De Workplace Hub: een centraal platform

IT’ers hebben vooral ruimte nodig om zich te kunnen richten op essentiële taken. Konica Minolta biedt een IT-oplossing die alle technologie van een organisatie samenbrengt in één centraal platform: de Workplace Hub. Het creëert een ecosysteem dat de nieuwste hardware combineert met de beste software. IT-infrastructuur, beheerde IT-diensten en administratie- en gebruikersdashboards voor IT-functies komen hier samen. Het wordt ingezet om alle IT-functies op een schaalbare manier aan te sturen. Kortom, alle diensten via één bron.

Beheerde IT-diensten

Onderdeel van de Workplace Hub zijn de beheerde IT-diensten die organisaties nodig hebben voor hun IT-afdeling – of het nu gaat om de helpdesk, systeem- en databeveiliging of dataopslag en back-upbeheer. Bedrijven kunnen zelf bepalen welke diensten ze inzetten. Konica Minolta adviseert klanten, zodat zij de flexibiliteit en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Ruim een derde (36 procent) van de MKB-bedrijven voert nog steeds handmatig back-ups en herstelprocessen uit. Deze procedure is echter zeer foutgevoelig, omslachtig en kost veel tijd. De Workplace Hub voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en beschermt bedrijfsdata. Wanneer er data verloren raakt, wordt het systeem snel hersteld.

Alles in beeld en onder controle

Het Admin Dashboard biedt een overzicht van de volledige IT-omgeving, zoals gebruikers, applicaties, servers, opslag, W-LAN, printers en nog veel meer. Het User Dashboard combineert essentiële tools met intelligente toepassingen om sneller en efficiënter te werken.

Voldoen aan de behoefte van het MKB

Met ruim 33.000 Europese IT-klanten, met name MKB-bedrijven, kent Konica Minolta de uitdagingen waar IT-afdelingen voor staan. De Workplace Hub is ontwikkeld om in de behoeften van deze klanten te voorzien.

De IT-afdeling vereenvoudigen met de Workplace Hub?

Kijk voor meer informatie en onze contactgegevens hier: workplacehub.konicaminolta.com.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam